In de workshops van Soundbus worden buitengewone thema's heel gewoon. Stilte en rust vinden in jezelf wordt terug kinderspel. 
Ontdek hieronder de zes bijzondere workshops van Soundbus.
Ze hebben allen iets te maken met detox, klank en zelfzorg. 

Omdat je het waard bent...


 

Ontdek in de vormingsbrochure van onze groepspraktijk In Harmonie welke workshops wanneer staan ingepland!

 

Mijn stem: assertief je eigen waarheid spreken

 

Je stem toont wat van binnen leeft.
- Gary Snyder

De cursus 'mijn stem' is een oefening in het spreken van je eigen waarheid zonder schuld of oordeel. Je leert jouw stem verbinden met jouw authentieke zelf. Op die manier geeft jouw stem je een eigen plek in de wereld.  Het is een uitnodiging om te klinken. Samen met anderen te klinken op wie jij bent. Wie jij nu bent, met jouw persoonlijke dromen, noden en sterktes.

Interessant voor iedereen die meer voluit in het leven wil staan, eigen baas in huis wil zijn of met succes zijn/haar eigen meningen wil delen. Het helpt je loskomen van oude conditioneringen. Je breekt er met overtuigingen die je niet meer dienen en je tegenhouden in het leven. Een workshop die zelfzeker, vrij en integer maakt. O.a. gebaseerd op het stembevrijdingswerk van de lieftallige Michèle Averard, co-oprichter van The Association of Sound Therapy and Harmonic Studies and the International Association of Sound Therapy.

Klank, stilte, jouw naam, moed, ademhaling, luisteren, emoties, het verwerken van oude 'shut ups', authenticiteit, aanvaarding,.. krijgen een plekje in deze workshop. Wie hier graag verder of dieper mee aan de slag wil, raden we het groeitraject 'mijn stem, mijn plek' aan.

 

Nature as teacher: de natuur als bron

 

Je bent niet alleen. Je ben niet alleen met je vragen, zorgen, geluk of uitdagingen. Er is een onuitputtelijke bron die iedere dag voor ons klaarstaat. Ook voor jou. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor openstaan. Die openheid leer je tijdens 'nature as teacher'. Je leert er hoe je signalen uit de natuur kan zien, lezen en inzetten in je dagelijks leven. 

Onze aanpak is heel eenvoudig en down to earth. Het woord dat het best de gevolgen beschrijft is 'waarachtig'. Herontdek je mee de natuur als leraar? 'Nature as teacher' is een sessie die zich voornamelijk in open lucht afspeelt. Buiten in het bos, in een groot park of in een wilde tuin. Je leert er geen paddestoelen rapen, je leert er boodschappen en hulp van buitenaf vinden. Je leert je opnieuw verbinden met de natuur op zo'n manier dat je je nooit meer alleen hoeft te voelen.

 

Zweethutceremonie: detox met klank en vuur 

 

Een zweethutceremonie is een detox die niet alleen klank, maar ook vuur en rituelen omvat. Het is een soort saunabeleving, maar dan op de oude oorspronkelijke manier. Zoals de oudere volkeren het deden en nog steeds doen: in diepe verbondenheid met elkaar en al wat leeft. Respect, liefde, ziel. Zacht avontuurlijk, een herboren gevoel. Dat bereik je niet spontaan in de sauna maar wel tijdens een zweethutceremonie. Er is geen sprake van bloot tijdens deze ceremonie, maar van naaktheid in de zin van puurheid des te meer. Je moet dus wel bereid zijn een beetje te zweten...

 

422407 3406212285034 721440817 n 

 

Me, myself and I: energetische zelfzorg


De workshops 'me', 'myself' en 'I' zijn aan elkaar gelinkt. Ze vormen een drieluik. In de workshop 'me' ligt het accent op het energetisch beschermen van jezelf, in de workshop 'myself' ligt de focus op jezelf energetisch opladen en in de workshop 'I' gaat de aandacht naar het energetisch zuiveren van jezelf (en je huis). In elke workshop gaat het over zelfzorg, met een bijzondere focus op het zorg dragen voor je eigen energie. 
Naar onze mening zouden deze vaardigheden standaard deel moeten uitmaken van de eindtermen op school. Zeker in deze moderne tijd waar er zoveel mensen (hoog)sensitief zijn. Jammer genoeg is dat nog niet het geval. Jongeren zijn bijzonder welkom om aan te sluiten in onze workshops.
 
Heb je interesse in alle workshops, bekijk dan ons groeitraject 'me, myself and I'. Je krijgt er alle lessen uit de losse workshops plus verdiepende technieken en extra klank-wellness.


Workshop 'me'


Voel je je vaak suf of leeg?
In de workshop 'me' leer je jezelf energetisch beschermen.
Belangrijk als je niet wil dat anderen jouw energie verstoren of ermee gaan lopen.

Ideaal voor werknemers die tijdens hun werk in nauw contact komen met (kwetsbare) mensen. Werk je in de thuiszorg en voelt het alsof bepaalde klanten energie zuigen? Heb je een sociaal beroep en voelt het op het einde van de werkdag alsof je alles hebt weggegeven?  Sta je in het onderwijs en wordt het je soms wel eens te veel? Of heb je gewoon een vermoeiende rebel in huis? 

Voorkom dat je energie verliest. Jezelf beschermen is geen overbodige luxe in een tijdperk waar je constant tegen andere mensen aanbotst. Denk maar eens na hoeveel mensen jij op een gewone (werk)dag kruist. Alleen al de drukte van een stad kan je letterlijk overvallen. Dankzij de algemene tips en technieken uit de workshop kan je zonder angst in interactie treden met anderen. Onder onze begeleiding werk je ook aan een persoonlijk 'beschermingsritueel', een tool die bij jou past en die jou veiligheid biedt. 

 

alejandro alvarez 150148 unsplash

 

Workshop 'myself'

 

Jouw energie beschermen is één zaak. Energie bijtanken een andere. Ook dit kan je leren bij Soundbus. Je krijgt zicht op interne en externe bronnen van energie. Je maakt contact met je innerlijke krachtbronnen, zet ze om in symbolen en leert hoe je ze in het dagdagelijkse leven kunt aanwenden. Ook natuurelementen, de aarde, het universum, klank en verbeelding ontdek je als sterke energiegevers. Hoe krijg je toegang tot hun onuitputtelijke voorraad aan energie? Soundbus helpt je op weg. Een goede nachtrust blijft natuurlijk essentieel. Daarom geven we kort ook enkele tips mee over het gezond afsluiten van (drukke) dagen.

 

Workshop 'I'

 

Soms moet er energetisch iets opgeruimd worden om je terug beter in je vel te kunnen voelen. Vreemde en onwelkome energieën kunnen jouw energiehuishouding in de war sturen. Dat kan zich uiten in negatieve gedachten, angsten, lichamelijke klachten, chronische vermoeidheidssyndromen, angsten,... Je leert je van onzuiverheden te ontdoen aan de hand van zuiverende acties en materialen zoals imaginatie, klank, water, stenen, remedies, positieve gedachten,...

Als er iets niet goed voelt in je huis, is het belangrijk om ook je huis te zuiveren. Een huis energetisch zuiveren is vakwerk. Maar er zijn wel een heleboel dingen die je ook zelf kan doen en die voor verlichting kunnen zorgen. We delen en oefenen deze zuiverende technieken.

 

Workshops op aanvraag

 

Wil je graag meer info over één van de bovenstaande workshops? Neem dan gewoon even de telefoon of zend een mailtje. Dan bezorgen we je met plezier extra uitleg (inhoud, aanpak, data, boekingsmogelijkheden,...).

Workshops op maat zijn zeker ook mogelijk. We hebben expertise met groepswerk, het ontwikkelen en geven van vorming. De focus van Soundbus ligt op heling en persoonlijke ontwikkeling. Maar we kunnen alle onderwerpen aan zolang het maar in ons eigen interesseveld valt.